Search
Close this search box.

Ellen Sergeant

Mama worden is afscheid nemen

Share This Post

Mama worden is net alsof je een beetje afscheid moet nemen. Het klinkt best raar want dit is wel wat je wou… Maar toch!

Mama

Mama van 3

Ik heb zelf 3 prachtexemplaren cadeau gekregen. 1 super geweldige jongen en 2 fantastische meisjes die mijn leven zoveel rijker en vrolijker maken.

Zelf heb ik nooit echt met poppen gespeeld maar toch wist ik al heel snel dat ik toch kinderen wou. Liefst van al wou ik een groot gezin met minimaal 3 kinderen. Het leek me zo leuk om voor zo een kleintje te kunnen zorgen. samen leuke dingen te doen. Het zou bovendien een verrijking zijn voor onze relatie.

Aanvaarden, aanpassen en openstellen

Ja, ik kreeg 3 kinderen maar ik ging ook 3 keer door een soort proces. Een proces waarin ik moest aanvaarden, aanpassen maar zelf ook moest openstellen voor het cadeautje dat komt. Ik zat vol vragen en ik moest eigenlijk afscheid nemen van de “Ellen” die ik voorheen was.

Ik was en ben nog steeds intens gelukkig met mijn maar kinderen maar toch … Bovendien ik had het gevoel dat ik op een rondpunt was beland. Waarom had ik plots het gevoel dat mijn leven gestopt was? Waarom had ik het idee dat ik alleen nog maar “mama” mocht zijn?

Ik had het gevoel dat ik mijn partner verloor. Alle aandacht en liefde ging nu plots naar dat kleine mensje die mij zo hard nodig had. Een stukje van je oude leven gaat ook verloren. Want misschien was je eigenlijk wel een ambitieuze carrière vrouw die het allemaal zo plots zit uitdoven.

Ik verloor ook een stukje van “het vrouw zijn”. De zelfstandige en zelfzekere vrouw die ik was, is nu plots veranderd in een twijfelende mama. Een mama die zich steeds opnieuw de vraag stelt of ze het wel goed genoeg doet. Die twijfelende mama die steeds opnieuw gaat wankelen na een goedbedoeld advies vanuit haar omgeving.

Steeds ploeteren als mama

Misschien voelt het wel een beetje als een “struggle”, misschien ploeter je maar voort als mama… Misschien heb je grote dromen maar is het beter dat je die snel opbergt als ze bovenkomen.

Je hebt steeds het gevoel dat je niet van het rondpunt af raakt. Je mist steeds opnieuw de afslag of misschien weet je gewoon niet welke afslag je moet nemen. En zo blijf je maar verder ploeteren.

En nu was ik mama en daar stopt het dan? Maar was dit het nu?


Wil je graag het vervolg weten op deze blog? In mijn volgende blog vertel ik meer…

Heb je intussen behoefte aan een gesprek? Neem dan volledig vrijblijvend contact met mij op!!

Ik sta alvast voor je klaar om naar jou te luisteren met een open geest. Maar wil je meer te weten komen mij? Dan kan je me ook vinden op Facebook.


Ellen Sergeant

Zwangerschapscoach, Draagconsulent & Doula
Zwangerschapscoach

Schrijf je hier in voor mijn nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwste blogs?

Meer lezen?

Bevallen

Rebozo zwangerschapsmassage

Heerlijk toch, een rebozo massage? Even ontspannen en alles loslaten voor het kleintje komt. Een momentje om terug in verbinding te komen met jezelf, je

Wat als moederschap wat te veel wordt?

5 praktische tips om los te laten!

Download het
e-book