Zoek
Sluit dit zoekvak.

Ellen Sergeant

Rebozo zwangerschapsmassage

Share This Post

Heerlijk toch, een rebozo massage? Even ontspannen en alles loslaten voor het kleintje komt. Een momentje om terug in verbinding te komen met jezelf, je lichaam maar uiteraard ook met dat kleintje in je buik.

Er zijn vele vormen van zwangerschapsmassages maar ik wil een speciale in de picture zetten, namelijk de rebozo zwangerschapsmassage. Deze techniek wordt al sinds jaar en dag beoefend door vroedvrouwen uit Zuid-Amerika en het mist zijn effect zeker niet.

Rebozo Zwangerschapsmassage

Rebozo watte?

Een rebozo is een doek of hele lange sjaal die gebruikt wordt om te masseren. Ja, je leest het goed. De massage wordt gedaan met een doek. Dit is een lange doek uit katoen. Op zich is het een hele eenvoudige techniek maar uiteraard moet je wel weten hoe je eraan moet beginnen.

De rebozo doek wordt gevouwen voor gebruik. Door deze doek op een bepaald ritme te schudden, te wiegen of te schommelen kan je spieren laten ontspannen. Door deze techniek in verschillende houdingen te doen kan je het effect van de ontspanning steeds groter maken.

Een Rebozo massage kan op verschillende momenten uitgevoerd worden. Het kan uitgevoerd worden tijdens de zwangerschap, net voor de bevalling of erna. Ook tijdens de kraamperiode kan je deze massage nog laten doen.

Zwangerschapsmassage

Deze massage kan een uitkomst bieden bij bekkenpijn, stress, harde buiken, pijn in rug, … . Ook bij de bevalling zelf kan deze massage helpen om de pijn te verlichten tijdens de arbeid. Bovendien kan het ook helpen om het geboorteproces vlotter te laten verlopen.

Rebozo sluitingsritueel

Na de kraamperiode kan je de hele periode van zwanger zijn tot de geboorte en de kraamtijd afsluiten met een ritueel, het sluitingsritueel. Tijdens de geboorte ga je letterlijk maar ook figuurlijk open en dit sluit je ongeveer 2 maanden na de bevalling af met een ritueel.

Ook bij de verwerking van het verlies van een baby’tje tijdens de zwangerschap of kort na de geboorte is dit een mooi, helend ritueel.


Wil je graag meer informatie? Of wil je graag een workshop volgen? Hier vind je een overzicht van ons aanbod.

Ik sta alvast voor je klaar om naar jou te luisteren met een open geest. Maar wil je meer te weten komen mij? Dan kan je me ook vinden op Facebook.


Ellen Sergeant

Zwangerschapscoach, Draagconsulent & Doula

Schrijf je hier in voor mijn nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwste blogs?

Meer lezen?

Bevallen

Rebozo zwangerschapsmassage

Heerlijk toch, een rebozo massage? Even ontspannen en alles loslaten voor het kleintje komt. Een momentje om terug in verbinding te komen met jezelf, je

Wat als moederschap wat te veel wordt?

5 praktische tips om los te laten!

Download het
e-book