Zoek
Sluit dit zoekvak.

Ellen Sergeant

Over Ellen Sergeant

0 +
jaar ervaring
0 +
Tevreden klanten
0 +
Eigen kinderen
Geboorte coach & Geboorte trauma expert

Ik ben Ellen Sergeant

Ik ben Ellen, moeder van 3. Mijn 3 schatten werden Merijn, Fenne en Sterre genoemd. Ik ben daarnaast ook vrouw. Sinds 10 jaar ben ik gehuwd met een fantastische echtgenoot.

Na de geboorte van Sterre, had ik zelf best een moeilijke periode. Sterre sliep niet, vroeg veel aandacht en moe en uitgeblust als ik was vroeg ik me af: “En nu? Hoe sla ik me hierdoor? Ik ging zelf opzoek naar oplossingen, verdiepte mij in het geboorte trauma (want daar hadden zowel Sterre en ik last van) en De Babykangoeroe was geboren.

Ik ben Perinataal counselor, Doula en Draagconsulente van opleiding en deze mooie combinatie zie je dan ook terugkomen in De Babykangoeroe.

Toen ik klein was zag ik mezelf al voor baby’tjes zorgen. Ik voelde toen al aan wat hun noden waren. Ik wist toen al hoe je je liefde aan z’n klein hummeltje kan geven. Uiteindelijk duwde het lot mij in een andere richting. Ik studeerde orthopedagogie. Tijdens deze opleiding werd ik nog meer gebeten door ontwikkelingspsychologie. Maar ook de psychologie van de prenatale periode van een vrouw en de babytijd kwam in het zicht.

Daarom koos ik ervoor om te werken vanuit verbinding met mama’s, baby’s en hun gezin… Ik wil mama’s aanleren om terug in verbinding te komen met hun lichaam maar ook met hun baby’tje. Een natuurlijke verbinding vanuit het hart en intuïtie.

Zorgen voor jezelf!

Momenten van zelfzorg zijn voor mij dan ook echt prioriteit. Vaak vind ik dit best confronterend omdat ik dit vaak bij zwangere en jonge mama’s ook zie terugkomen. Dit is een van de belangrijkste periodes in een mensenleven en we lopen er zo snel voorbij. We nemen geen tijd voor onszelf maar ook niet om te genieten. En waarom? Omdat de maatschappij ons dit oplegt!

Ook ik ben moeder, moeder van 3

Ik hou er echt van om het leven altijd aan de zonnige kant te bekijken. Dit is best een hele opgave doordat ik hooggevoelig ben. Vaak heb ik ook echt nood aan rust.

Heb jij moeite met je (toekomstige) baby?
Je staat er niet alleen voor!

Coach voor mama’s tijdens de eerste 1001 dagen. 
Vanaf de conceptie tot de leeftijd van 2 jaar.

Mijn passie

Toen ik klein was zag ik mezelf al voor baby’tjes zorgen. Ik voelde toen al aan wat hun noden waren. Ik wist toen al hoe je je liefde aan z’n klein hummeltje kan geven.

Uiteindelijk duwde het lot mij in een andere richting. Ik studeerde orthopedagogie. Tijdens deze opleiding werd ik nog meer gebeten door ontwikkelingspsychologie. Maar ook de psychologie van de prenatale periode van een vrouw en de babytijd kwam in het zicht.

Daarom koos ik ervoor om te werken vanuit verbinding met mama’s, baby’s en hun gezin… Ik wil mama’s aanleren om terug in verbinding te komen met hun lichaam maar ook met hun baby’tje. Een natuurlijke verbinding vanuit het hart en intuïtie.

Een gemis...

Ik mocht intussen zelf ervaren wat het was om zwanger te zijn. Ik kon 3 prachtige kinderen op de wereld te zetten. Maar mijn zwangerschappen verliepen niet over rozen. Bovendien was mijn allereerste bevalling en ware hel!

Gelukkig waren de volgende bevallingen een mooiere ervaring maar toch had ik het gevoel dat ik “iets” (of iemand?) miste die me door de bevalling zou loodsen. Een steun waarop ik terug kon vallen. Natuurlijk stond mijn man aan mijn zijde maar toch…

Hij was zeer betrokken, kon op de nodige momenten echt het hoofd koel houden maar hij had ook zo zijn noden doorheen dit proces.

‘Ik help mama’s tijdens de mooiste en soms ook moeilijkste periode van hun leven.’
Ellen Sergeant
Zaakvoerder

Mijn missie… Mijn doel…

Ik zie het als mijn missie om (toekomstige) mama’s te begeleiden in hun zwangerschap en bij hun bevalling zodat dit mooie ervaringen mogen worden.

Ook wil ik elk baby’tje de kans geven op een geborgen en verbonden start binnen een warm gezin vol liefde en vertrouwen. Daarom wil ik mama’s ondersteunen om een geboorte trauma te helpen voorkomen. Zodat ze de kracht hebben om vanuit hun gevoel en intuïtie hun kinderen op te voeden tot mentaal & fysiek gezonde mensen.

Mijn doel bestaat eruit om ervoor te zorgen dat onze huidige maatschappij terug aandacht besteed aan de moeilijkste maar mooiste periode binnen een mensenleven: de zwangerschap, de geboorte en de eerste levensjaren van een kind. Ik wil dan ook mijn missie uitdragen zodat iedereen ervan bewust wordt dat alles begint bij de mama’s en de ondersteuning die ze krijgen vanaf de conceptie. Kinderen verdienen alle warmte en verbinding. Maar niet alleen de kinderen ook de jonge en prille mama’s en papa’s.

Mijn grootste droom

Mijn droom is dat elke zwangere een geweldige, ontspannen zwangerschap en bevalling mag beleven. Dat er meer aandacht komt voor de noden van onze allerkleinsten en dat zij ook gehoord mogen worden.

Ik wil graag meer onderzoek doen naar het geboorte trauma, birthimprints en de psychische ontwikkeling van baby’s maar ook naar alles wat te maken heeft met het “moederschap”.

Mijn grootste droom is om te werken vanuit verbinding met mezelf, mijn gezin, mijn omgeving en vooral ook het nu. Ik wil alles wat ik graag doe en wat ik leuk vind met elkaar in verbinding zetten. Dat vind ik heel belangrijk ondanks dat ik graag vrijheid heb, is dit ook een heel belangrijke waarde voor mij.

Wat als moederschap wat te veel wordt?

5 praktische tips om los te laten!

Download het
e-book