Draag consult

Het dragen van je kindje heeft eindeloze voordelen. Elk consult is afgestemd op de behoeften en noden van de ouders en het kindje. Ik bekijk samen met jou wat je precies wil leren.
Ontwikkel Terug Rust

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec.

Een Gesprekspartner

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec.

Ontdek Je Eigen Kracht

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec.

Praktische Tips

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec.

Wat is draag consult?

Enkele voordelen opgesomd? Kindjes die gedragen worden zijn meer ontspannen maar ook baby’s voelen zich meer geborgen wanneer ze worden gedragen. Als mama/papa leer je de signalen van je kindje sneller op te pikken. Kindjes die gedragen worden huilen veel minder en hebben minder last van reflux.
Daarbovenop is het gewoon ontzettend praktisch: je hebt steeds je handen vrij. Kindjes hebben veel nood aan huid op huid contact. Door je kindje te gaan dragen voldoe je aan die behoefte. Dragen draagt bij aan het ontwikkelen van een veilige hechting en de spieren van de rug en de nek worden meer aangesproken waardoor die ook beter gaan ontwikkelen. Ook de spraakontwikkeling verloopt vlotter.

Hoe ga ik te werk?

Je kiest uit de 2 onderstaande pakketten.
Bij het pakket draagconsult leer je vooral bij over het dragen van je kindje. Bij het pakket draagzakconsult spitsen we ons vooral toe op het gebruik van de draagzak.
DRAAGCONSULT

€ 90

Tijdens dit consult wordt 1 knoopwijze aangeleerd.
Wil je leren knopen met een rekbare of geweven doek.
We stemmen de knoopwijze af op jouw behoeftes en de leeftijd van je kindje.
We oefenen eerst met een draagpop en wanneer je de knoop onder de knie hebt, gaan we oefenen met jouw kindje.
Tijdens dit consult kom je te weten:

Wanneer je met je kindje knoopt, bekijken we samen hoe je kindje reageert op het knopen.
Geeft hij bepaalde reacties, is er kans op overstrekking, worden er bepaalde gebieden geprikkeld… Ook hier wordt de nodige aandacht aan besteed.
Jouw kindje is actief betrokken bij het proces en krijgt de ruimte en de vrijheid om ook zijn of haar noden kenbaar te maken.
Zo raken jullie helemaal op elkaar afgestemd en kunnen jullie samen onbezorgd en ontspannen gaan knopen. Het consult duurt gemiddeld anderhalf uur.

DRAAGZAK CONSULT

€ 60

We zoeken samen de gepaste draagzak uit.

We oefenen eerst met een draagpop zodat je de techniek onder de knie krijgt. Je krijgt hier al een eerste indicatie welke draagzak voor jou het meeste geschikt is. Daarna oefen je met je baby. Ook jouw baby mag zijn behoeftes kenbaar maken. We letten goed op de reacties en stemmen ook de draagzak af op zijn of haar noden. Het consult duurt gemiddeld een uur.
“Vanuit verbinding naar je mama power”
Ellen Sergeant
Zaakvoerder

Wat zeggen mama's?

Vertrouw niet enkel op wat ik zeg. Hoe mijn klanten de samenwerking ervaren, dat is het belangrijkst. 

Evy & Kleine Emiel
“Ellen heeft me vorig jaar onder haar vleugels genomen als doula. Wat een lieve, warme vrouw die steeds paraat stond voor mij als ik haar nodig had tijdens mijn zwangerschap. Ik kon ook bij haar terecht voor een za-lige zwangerschapsmassage!”
Tineke
“De opleiding ‘docent babymassage’, die ik volgde bij Ellen heeft mij een echte energie-boost gegeven. Het ging veel verder dan enkel theoretische kennis bijbrengen. Het zorgde er ook voor dat ik groeide als mens. Ik heb de opleiding als zeer positief ervaren en is zeker een aanrader om te volgen.“
Wat als moederschap wat te veel wordt?

5 praktische tips om los te laten!

Download het
e-book