Doula Begeleiding

Ontwikkel Terug Rust
Een Gesprekspartner
Ontdek Je Eigen Kracht
Praktische Tips

Wat is het?

Een zwangerschaps- en geboortecoach. Ik sta je bij in je zwangerschap, met aanvulling op de medische zorg. Ik zorg mee voor rust en het creeëren van een veilige omgeving. Dit tijdens je bevalling en ook daarna. Dit aan de hand van emotionele en praktische ondersteuning.

Wist je dat bevallingen met een doula minder lang duren? Dat er minder medische ingrepen nodig zijn? Dat een doula constant aan je zijde blijft? (anders dan vroedvrouwen die in en uitlopen…) Dat er ondersteuning wordt geboden bij ziekenhuisbevallingen en thuisbevallingen? Ik ben er voor je, bij het hele proces!

Waarom kiezen voor een doula?

Voor een bevalling vol vertrouwen en kracht, vanuit passie en liefde voor jou en je baby.
Ellen Sergeant
Zaakvoerder

Herken jij je hierin?

one (1)
Je bent geïnteresseerd in het aanspreken van een doula voor begeleiding tijdens of voor je bevalling
two
We houden een kennismakingsgesprek en ik laat je de keuze tussen de 3 onderstaande pakketten
three

Jij kiest één van de pakketten. Het is belangrijk dat het goed bij je past.

four

De begeleiding start volgens het pakket dat je koos. Beginnen wer er aan?

Doula pakketten, voor wie en waarom?

Deze pakketten onderscheiden zich van andere cursussen omdat hier sterk vanuit het perspectief van het kind wordt gekeken. Maar niet alleen vanuit het perspectief van het kind, nee de verbinding tussen mama en baby staat centraal zodat de samenwerking en verbinding op de meest ideale manier kan tot stand komen.

De pakketten helpen je verbinding maken met je kindje in je buik
Ook wanneer je een eerdere negatieve beval ervaring had bouw ik mee aan je vertrouwen. Ervaar je veel stress tijdens je zwangerschap of maakte je iets traumatisch mee? Komen er tijdens de zwangerschap oude angsten, verdriet naar boven?
Wil je vanuit diepe verbondenheid met je partner deze zwangerschap beleven? Wil meer te weten komen over hoe je kindje de zwangerschap beleeft?

Door het kiezen voor 1 van onderstaande bevalpakketten leef je met meer zelfvertrouwen naar de bevalling toe. Je kindje voelt zich welkom en dat draagt bij tot een veilige hechting. Je maakt terug contact met je intuïtie zodat je op een zelfverzekerde manier en vanuit vertrouwen met je kindje kan omgaan. Je krijgt inzicht over hoe de baby zich ontwikkelt.
Op deze manier verklein je de kans op een geboorte trauma, medisch ingrijpen, minder nood aan pijnstilling, meer kans op een vaginale geboorte en een kortere arbeidsduur.

We maken gebruik van ademhalingstechnieken, diepe ontspanningsoefeningen.
Een geboorteplan wordt opgemaakt zodat je weloverwogen keuzes kan maken en goed geïnformeerd bent over jouw rechten tijdens de geboorte.

De pakketten

ZWANGERSCHAPSPROGRAMMA

€595

Extra: 1 “landingsgesprek” na de geboorte
ZWANGERSCHAPSPROGRAMMA +

€1195

BEVAL PAKKET

€895

'Ontspannen toeleven naar je bevalling met een doula aan je zijde'
Ellen Sergeant
Zaakvoerder

Wat zeggen mama's?

Vertrouw niet enkel op wat ik zeg. Hoe mijn klanten de samenwerking ervaren, dat is het belangrijkst. 

Evy & Kleine Emiel
“Ellen heeft me vorig jaar onder haar vleugels genomen als doula. Wat een lieve, warme vrouw die steeds paraat stond voor mij als ik haar nodig had tijdens mijn zwangerschap. Ik kon ook bij haar terecht voor een za-lige zwangerschapsmassage!”
Tineke
“De opleiding ‘docent babymassage’, die ik volgde bij Ellen heeft mij een echte energie-boost gegeven. Het ging veel verder dan enkel theoretische kennis bijbrengen. Het zorgde er ook voor dat ik groeide als mens. Ik heb de opleiding als zeer positief ervaren en is zeker een aanrader om te volgen.“
Wat als moederschap wat te veel wordt?

5 praktische tips om los te laten!

Download het
e-book