Zoek
Sluit dit zoekvak.

Ellen Sergeant

Babygebaren, een interactie

Share This Post

Ben je op zoek naar een leuke en spontane manier om met je baby’tje te communiceren? Dan is babygebaren een mogelijkheid om te achterhalen wat je kleintje wil nog voor de eerste woordjes daar zijn.

Vanaf dat je baby 6 maanden oud is kan je hiermee aan de slag gaan. Dit is het moment waarop jij als mama of papa je baby de gebaren kan aanleren. Vanaf een maand of 8 zijn baby’tjes in staat om ook gebaren terug te maken. Dat is dan ook het moment waarop je steeds meer interactie gaat krijgen met je kleintje…

babygebaren

Voordelen van babygebaren?

  • Babygebaren kunnen je baby helpen om zich uit te drukken waardoor je kleintje een hele hoop frustratie uit de weg kan gaan.
  • Je baby kan duidelijk maken wat er scheelt.
  • Door gebaren te gebruiken leer je de lichaamstaal van je baby kennen.
  • Je leert beter kijken naar je baby.

Mijn ervaringen

Ikzelf ben mama van 3 kinderen en ook hier werden de babygebaren gebruikt. Ook grote zus en grote broer vinden het heel erg fijn om deze gebaren aan te leren! Zelf ben ik ook opvoedster van opleiding en heb ik tijdens mijn studies maar ook in het werkveld gebruik gemaakt van “SMOG” of spreken met ondersteuning van gebaren.

Voor wie?

Dit is een heel handig hulpmiddel voor jonge ouders, broertjes en zusjes kan het leuk zijn om via deze weg te communiceren met een kleine baby die in het gezin gekomen is.

Ook in crèches of kleuterklassen zou dit een handig hulpmiddel kunnen zijn om zo frustraties te voorkomen.


Heb je na het lezen van mijn blog graag wat meer uitleg gehad of zou je zelf graag aan de slag gaan met babygebaren? Aarzel dan zeker niet en neem vrijblijvend contact met mij op.

Ik sta alvast voor je klaar om naar jou te luisteren met een open geest. Maar wil je meer te weten komen mij? Dan kan je me ook vinden op Facebook.


Ellen Sergeant

Zwangerschapscoach, Draagconsulent & Doula

Schrijf je hier in voor mijn nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwste blogs?

Meer lezen?

Bevallen

Rebozo zwangerschapsmassage

Heerlijk toch, een rebozo massage? Even ontspannen en alles loslaten voor het kleintje komt. Een momentje om terug in verbinding te komen met jezelf, je

Wat als moederschap wat te veel wordt?

5 praktische tips om los te laten!

Download het
e-book