Zoek
Sluit dit zoekvak.

Ellen Sergeant

Share This Post

Persoonlijk ben ik nogal fan van wasbare luiers. Maar eerlijk, soms is het wel eens wat makkelijker om, b.v. als je op reis gaat, toch wegwerp te gebruiken.

Om onze ecologische voetafdruk toch beperkt te houden, hebben we gekozen voor een wegwerpluier van Kit&Kin. Dit is een goed en waardig alternatief.

Samenstelling van de luiers

De luiers van Kit&Kin zijn biologisch afbreekbare luiers. Ze bieden wel een optimaal comfort en zijn ook ultra absorberend. Dus je hebt echt niet snel lekjes.

De luiers bevatten geen chemische allergenen zoals latex, lotions, parfum, enz. Door de samenstelling duurt het afbraakproces maximaal 6 jaar. Wat dus een stuk korter is dan bij andere, niet-ecologische luiers.

samenstelling luiers

Maar doen deze schattige luiers ook echt wat ze beloven???

Wij hebben ze uitvoerig getest bij onze dochter toen ze bijna 2 jaar was. We namen toen de maxi plus luiers met de leeuw.

Het design viel alvast meteen in de smaak. Toen ze de afbeelding van de leeuw zag, begon ze ook meteen te brullen als een leeuw.

De luier zelf sloot heel mooi aan. Dit helpt om lekjes te voorkomen en het werkt effectief! Het is een hele slanke luier met een hele mooie pasvorm. We hebben niet geprobeerd of hij effectief tot 12 uur absorbeert. Daarvoor waren de nachten hier nu net wat te kort!

Een andere mama vertelt:

We hebben alvast geen lekken gehad. De pasvorm was ideaal en onze dochter had voldoende bewegingsvrijheid. Ik kan er ook nog bij vertellen dat ze absoluut geen rode billetjes heeft gehad! Dit was iets waar onze dochter wel heel gevoelig voor was.

Luiers

De conclusie over de luiers

Een blije dochter, die helemaal dol was van haar luier. Geen lekkages, een mooie pasvorm en voldoende bewegingsvrijheid voor de baby. Ook het feit dat we geen rode billetjes hebben gehad, bevestigt dan ook dat dit een zeer goed alternatief is voor wasbare luiers!

Klantenreferentie

De Babykangoeroe had ouders uitgenodigd om de luiers uit te testen. Voor hun zoontje, Lowie, stuurden we de mini luiertjes op en dit is wat de mama, Mieke, ervan vond.

Toen ons zoontje net geboren was, kreeg ik de vraag van Ellen of ik de Kit&Kin luiers voor haar wou uittesten.


Ik dacht ja, waarom niet. Toch een beetje sceptisch ten opzichte van de ecologische luiers (gaan die wel zo goed absorberen?).
Toen ik het pakje luiers in ontvangst nam was mijn eerste reactie: “ooh zo leuke luiertjes met de panda op de poep.”

Ze leken vrij klein voor onze toch wel grote jongen (53cm) maar ze pasten perfect! Geen enkele lekkende luier gehad, wat voordien toch af en toe gebeurde met de populaire luiermerken. Qua geur bij een volle pamper was deze opmerkelijk veel minder sterk en qua absorptievermogen echt top!

Als ik dan toch enkele minpuntjes moet geven is het dat er geen urine indicator in zit, en dat de panda op de poep staat 😉

O ja en ook geen rode billetjes maar dat ik niet vergelijken want Lowie heeft van geen enkele pamper last.

Mieke & Lowie 😉

Het leek me heel leuk om de luiers even uit te testen bij zoonlief… Ik was eerst een beetje sceptisch maar ik had zo iets van “Go For It, we doen het voor de goede zaak”.

We gebruiken wasbare luiers. Ik wou in eerste instantie geen luiers gebruiken om weg te gooien. Soms geen evidentie maar alles voor de natuur! Maar nu ik de kans kreeg om eco-luiers te testen, heb ik echt een waardig alternatief gevonden!

Geen lekjes (zelfs niet na 12 uur), het sluit perfect aan, geen rode billetjes en zeer handig in gebruik! Ik kan ze alvast aanraden…

Ook zoonlief werd er blij van… Als ik echt een negatief iets moet benoemen dan vind ik het jammer dat de afbeelding op de billen staat want dat levert soms wat lastige taferelen op bij het verversen…

Verder zijn we allebei perfect gelukkig met dit waardig alternatief en ik zal het al zeker verder blijven gebruiken!!

Stefanie & Finn

Wil je deze luiers zelf graag testen? Dan kan je deze bestellen via onze shop.

Wil je meer te weten komen over mij of De Babykangoeroe? Dan kan je me ook vinden op Facebook.


Ellen Sergeant

Zwangerschapscoach, Draagconsulent & Doula

Schrijf je hier in voor mijn nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwste blogs?

Meer lezen?

Bevallen

Rebozo zwangerschapsmassage

Heerlijk toch, een rebozo massage? Even ontspannen en alles loslaten voor het kleintje komt. Een momentje om terug in verbinding te komen met jezelf, je

Wat als moederschap wat te veel wordt?

5 praktische tips om los te laten!

Download het
e-book