Zoek
Sluit dit zoekvak.

Ellen Sergeant

Aanraking, de magische kracht

Share This Post

[et_pb_section admin_label=”section”] [et_pb_row admin_label=”row”] [et_pb_column type=”4_4″][et_pb_text admin_label=”Text”]

Beeld je even in: “Je zit 9 maanden veilig in een coconnetje, lichte aanraking, je wordt gekoesterd en overal rondom jou is warmte.”

En plots kom je in de echte wereld. Het felle licht, het helse geluid… Dit komt heel hard naar binnen! De warmte en de aanraking waar je zo gewend aan was geraakt is er plots niet meer…

Na 9 maanden lang moet je baby’tje beginnen wennen aan de nieuwe, koude wereld. Het is heel erg belangrijk dat een baby zich veilig en geborgen kan voelen. Baby’s hebben echt huidhonger en willen dan ook aangeraakt worden. Ze moeten nog veel groeien en ontwikkelen en aanraking helpt hen daarbij.

Hoe kunnen we onze baby helpen?

Er zijn heel veel mooie dingen waarmee je kan tegemoetkomen aan deze behoeftes van je baby. Denk maar aan borstvoeding geven, knuffelen maar ook een babymassage is er ééntje van.

De “Shantala babymassage” is een techniek die afkomstig is uit India. Deze massage is in India een onderdeel van het dagelijkse ritueel. Bovendien heeft deze massage echt veel voordelen voor de baby. Lees even mee…

Voordelen van aanraking

  • Een aanraking geeft levensenergie.
  • Het zorgt ervoor dat baby’s zich beter gaan ontwikkelen.
  • Er wordt zuurstofrijk bloed naar de organen getransporteerd.
  • De spijsvertering werkt hierdoor beter.
  • Aanraking versterkt de immuniteit dus kinderen worden minder ziek.
  • Aanrakingen zorgt voor de aanmaak van oxytocine, beter gekend als het knuffelhormoon. Dit zorgt voor een gelukkig baby die zich geborgen voelt en het versterkt de band tussen jou en je kindje.
  • Door aanraking leer je de signalen van je baby sneller kennen, herkennen en begrijpen.
  • Deze massage laat zowel jou als je baby ontspannen.
  • Bovendien kan de babymassage ook specifieke klachten verhelpen zoals krampen, obstipatie, … .
Aanraking

Genieten van aanraking

Als dat nu niet mooi is! Het is best handig wanneer je enkele technieken kan aanleren om in vertrouwen je baby aan te raken. Mama’s weten meestal wel wat hun baby nodig heeft. Ze gaan vanuit hun gevoel en intuïtie inspelen door de juiste aanrakingen toe te passen.

Een babymassage hoeft niet altijd van kop tot teen… Nee, soms kan het volstaan om alleen het buikje of de voetjes te masseren.

Dus zet een zacht muziekje op, neem je babymassage olie bij de hand, dim de lichten en verwarm de ruimte. Laat je dan leiden door de muziek en GENIET van het moment!

aanraking

Wil je graag meer informatie? Of wil je graag een workshop volgen? Hier vind je een overzicht van ons aanbod.

Ik sta alvast voor je klaar om naar jou te luisteren met een open geest. Maar wil je meer te weten komen mij? Dan kan je me ook vinden op Facebook.


Ellen Sergeant

Zwangerschapscoach, Draagconsulent & Doula

[/et_pb_text][/et_pb_column] [/et_pb_row] [/et_pb_section]

Schrijf je hier in voor mijn nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwste blogs?

Meer lezen?

Bevallen

Rebozo zwangerschapsmassage

Heerlijk toch, een rebozo massage? Even ontspannen en alles loslaten voor het kleintje komt. Een momentje om terug in verbinding te komen met jezelf, je

Wat als moederschap wat te veel wordt?

5 praktische tips om los te laten!

Download het
e-book