Waarom wij zo fan zijn van de ringsling

Omdat wij de ringsling een must-have vinden voor iedere ouder en omdat het ons meest gebruikte draag item is, hebben we er speciaal een blog aan gewijd.

Wil je snel iets in het huishouden doen maar je baby wil hangen? Dan is de ringsling ideaal. Even een kort stukje wandelen? Ook hier is de ringsling ideaal. Wat ligt er in de auto en wordt gebruikt om snel een boodschap te doen? Juist ja…

En zo kan ik nog wel even doorgaan.

Niet alleen om te dragen is zo een ringsling snel, handig en praktisch (want heel compact opvouwbaar) ook om borstvoeding te geven is het een onmisbaar item: je kan je kindje zo op borsthoogte brengen, aanleggen en klaar en niemand die er wat van merkt.

Maar wat is dat nu eigenlijk zo een ringsling?

Kort gezegd: het is een doek met 2 ringen en een staart. Je draagt asymmetrisch (dus op één schouder) en het is de ideale heupdrager. Ook buikdragen is mogelijk.

Ringsling op foto: BB sling van Babylonia

16903411_10210508745527965_1802742071168255954_o

Voor het comfort is het schouderstuk essentieel. Dat komt er dan ook in verschillende uitvoeringen:

Gathered of ongevouwen: dit is de meest simpele manier. Je kan hier de stof mooi uitspreiden over de schouder waardoor het gewicht goed wordt verdeeld en dus het draagcomfort verhoogt.

Op het voorbeeld zie je een ringsling van Indajani.

Geplooid of pleated: dit schouderstuk heeft kleine plooitjes naast elkaar die dicht tegen de ringen worden vastgestikt. Hij is minder goed uit te spreiden maar hij zakt minder snel af dan de gathered variant.

pleat2

Padded of gewatteerd: Ringslings met een gevuld schouderstuk. Deze vind je vaak terug bij de ringsling van Babylonia. Je kan ze niet uitspreiden maar naar draagcomfort kan het wel een verschil maken.

Voor mij is de padded ringsling mijn favoriete ringsling.

Voorbeeld op de foto: BB sling van Babylonia

IMG_6219IMG_6212

 

Ook de keuze van de ringen is belangrijk. Er zijn 3 maten: S-M-L

S wordt gebruikt bij ringslings voor poppen, M kan soms maar dan heb je een hele dunne doek nodig en een L is de meest gangbare maat.

Als je zelf een ringsling zou willen maken dan moet je er ook op letten dat ringen koopt zonder lasnaad. Zo voorkom je dat ze zouden breken. Gebruik ook geen gordijn ringen e.d. Deze zijn echt niet veilig.

Welke maat heb je nodig? Dit is heel makkelijk te berekenen: Meet vanaf je sleutelbeen tot je heup en terug. Nog een stuk voor de staart toevoegen en zo weet je ongeveer wat je nodig hebt.

Meer ringslings vind je hier:

https://debabykangoeroe.be/product-categorie/dragen/ringsling/