Review Kit&Kin

Persoonlijk zijn wij nogal fan van wasbare luiers… maar eerlijkheid gebied ons te zeggen dat, nu onze dochter groter wordt, we toch eerder grijpen naar wegwerp luiers.

Om onze ecologische voetafdruk niet geheel de pan te laten uit swingen gingen we op zoek naar waardige alternatieven voor de wasbare luier en die vonden we bij Kit&Kin.

Kit&Kin, dat zijn biologisch afbreekbare luiers met een optimaal comfort en ze zijn bovendien ook ultra absorberend.

De luiers bevatten bovendien geen  chloorverwerking, latex, lotions, geurstoffen, meest voorkomende allergenen, ftalaten, optische bleekmiddelen of organotins (MBT, DBT, TBT)

Bij een gewone luier duurt het 500 a 600 jaar eer deze wordt afgebroken. Bij de luiers van Kit&Kin is dat slechts 3 tot 6 jaar.

 

 

Maar doen deze schattige luiers ook wat ze beloven???

We gingen er eerst zelf mee aan de slag. Onze dochter van bijna twee was een gewillig proefkonijn voor de maxi plus luiers met leeuw. Het design viel heel erg in de smaak en ze begon spontaan te brullen als een leeuw toen we de luier opdiepten.

Mij viel vooral op dat de luier heel mooie, aansluitende randen heeft die lekken effectief helpt voorkomen. Het is ook een hele slanke luier met een hele mooie pasvorm. We hebben niet geprobeerd of hij effectief tot 12u absorbeert maar we willen het graag geloven!

Geen lekken, mooie pasvorm, bewegingsvrijheid en bovendien geen rode billen (want dat is iets waar onze dochter wel last van heeft bij het gebruik van andere, al dan niet, ecoluiers)

Kortom: een blije dochter die helemaal gek is van haar luier met leeuwenprint! 🙂

 

 

Mieke en Lowie mochten de mini luiers met panda print uittesten.

Dit is wat mama Mieke over de luiers schreef:

Toen ons zoontje net geboren was, kreeg ik de vraag van Ellen of ik ecologische luiers voor haar wou uittesten.
Ik dacht ja, waarom niet. Toch een beetje sceptisch ten opzichte van de ecologische luiers (gaan die wel zo goed absorberen?)
Toen ik het pakje luiers in ontvangst nam was mijn eerste reactie oooh zo leuke luiertjes met de panda op de poep ???? Ze leken vrij klein voor onze toch wel grote jongen (53cm) maar ze pasten perfect!
Geen enkele lekkende luier gehad, wat voordien toch af en toe gebeurde met de populaire luiermerken. Qua geur bij een volle pamper was deze opmerkelijk veel minder sterk en qua absorptievermogen echt top! Als ik dan toch enkele minpuntjes moet geven is het dat er geen urine indicator in zit, en dat de panda op de poep staat ????

O ja en ook geen rode billetjes maar dat kan ik niet vergelijken want Lowie heeft van geen enkele pamper last.

 

Ook benieuwd naar deze luiers? Probeer ze hier:

Home