Geef jezelf en je kindje de best mogelijke start. 

Zwanger worden en mama worden betekent een hele grote verandering. Voor jezelf, je relatie, je kindje.
Hoe jij je voelt heeft niet alleen impact op jou en je omgeving, ook je kindje in je buik wordt als het ware “gemarineerd” in jouw emoties en gevoelens.

Het is normaal dat je je onzeker voelt, dat je af en toe stress hebt. Maar wanneer deze stress blijft duren heeft dit een invloed op je ongeboren baby.

Ook het verloop van de bevalling, hoe je die beleeft, maakt wat uit. Wanneer dit voor jou traumatisch was, was het dat zeker ook voor de baby. 

Maar weet dat je er hulp is, weet dat je het allemaal niet alleen hoeft te doen.

Ik ben er voor jou en je gezin in de mooiste maar soms ook moeilijkste periode van het leven.

Wil je meer weten?

Ook ik ben moeder, moeder van 3 “4”

Ik ben Ellen, moeder van 3. Mijn 3 schatten werden Merijn, Fenne en Sterre genoemd. Ik ben daarnaast ook vrouw. Sinds 8 jaar ben ik gehuwd met een fantastische echtgenoot.

Na de geboorte van Sterre, had ik zelf best een moeilijke periode. Sterre sliep niet, vroeg veel aandacht en moe en uitgeblust als ik was vroeg ik me af: “En nu? Hoe sla ik me hierdoor? Ik ging zelf opzoek naar oplossingen, verdiepte mij in het geboorte trauma (want daar hadden zowel Sterre en ik last van) en De Babykangoeroe was geboren. 

Ik ben Perinataal counselor, Doula en Draagconsulente van opleiding en deze mooie combinatie zie je dan ook terugkomen in De Babykangoeroe. 

Zorgen voor jezelf!

Ik hou er echt van om het leven altijd aan de zonnige kant te bekijken. Dit is best een hele opgave doordat ik hooggevoelig ben. Vaak heb ik ook echt nood aan rust.

Momenten van zelfzorg zijn voor mij dan ook echt prioriteit. Vaak vind ik dit best confronterend omdat ik dit vaak bij zwangere en jonge mama’s ook zie terugkomen. Dit is een van de belangrijkste periodes in een mensenleven en we lopen er zo snel voorbij. We nemen geen tijd voor onszelf maar ook niet om te genieten. En waarom? Omdat de maatschappij ons dit oplegt!

Mijn passie

Toen ik klein was zag ik mezelf al voor baby’tjes zorgen. Ik voelde toen al aan wat hun noden waren. Ik wist toen al hoe je je liefde aan z’n klein hummeltje kan geven.

Uiteindelijk duwde het lot mij in een andere richting. Ik studeerde orthopedagogie. Tijdens deze opleiding werd ik nog meer gebeten door ontwikkelingspsychologie. Maar ook de psychologie van de prenatale periode van een vrouw en de babytijd kwam in het zicht.

Daarom koos ik ervoor om te werken vanuit verbinding met mama’s, baby’s en hun gezin… Ik wil mama’s aanleren om terug in verbinding te komen met hun lichaam maar ook met hun baby’tje. Een natuurlijke verbinding vanuit het hart en intuïtie.

Een gemis …

Ik mocht intussen zelf ervaren wat het was om zwanger te zijn. Ik kon 3 prachtige kinderen op de wereld te zetten. Maar mijn zwangerschappen verliepen niet over rozen. Bovendien was mijn allereerste bevalling en ware hel!

Gelukkig waren de volgende bevallingen een mooiere ervaring maar toch had ik het gevoel dat ik “iets” (of iemand?) miste die me door de bevalling zou loodsen. Een steun waarop ik terug kon vallen. Natuurlijk stond mijn man aan mijn zijde maar toch…

Hij was zeer betrokken, kon op de nodige momenten echt het hoofd koel houden maar hij had ook zo zijn noden doorheen dit proces.

Mijn missie … Mijn doel…

Ik zie het als mijn missie om (toekomstige) mama’s te begeleiden in hun zwangerschap en bij hun bevalling zodat dit mooie ervaringen mogen worden. 

Ook wil ik elk baby’tje de kans geven op een geborgen en verbonden start binnen een warm gezin vol liefde en vertrouwen. Daarom wil ik mama’s ondersteunen om een geboorte trauma te helpen voorkomen. Zodat ze de kracht hebben om vanuit hun gevoel en intuïtie hun kinderen op te voeden tot mentaal & fysiek gezonde mensen.

Mijn doel bestaat eruit om ervoor te zorgen dat onze huidige maatschappij terug aandacht besteed aan de moeilijkste maar mooiste periode binnen een mensenleven: de zwangerschap, de geboorte en de eerste levensjaren van een kind. Ik wil dan ook mijn missie uitdragen zodat iedereen ervan bewust wordt dat alles begint bij de mama’s en de ondersteuning die ze krijgen vanaf de conceptie. Kinderen verdienen alle warmte en verbinding. Maar niet alleen de kinderen ook de jonge en prille mama’s en papa’s.

Mijn grootste droom

Mijn droom is dat elke zwangere een geweldige, ontspannen zwangerschap en bevalling mag beleven. Dat er meer aandacht komt voor de noden van onze allerkleinsten en dat zij ook gehoord mogen worden.

Ik wil graag meer onderzoek doen naar het geboorte trauma, birthimprints en de psychische ontwikkeling van baby’s maar ook naar alles wat te maken heeft met het “moederschap”. 

Mijn grootste droom is om te werken vanuit verbinding met mezelf, mijn gezin, mijn omgeving en vooral ook het nu. Ik wil alles wat ik graag doe en wat ik leuk vind met elkaar in verbinding zetten. Dat vind ik heel belangrijk ondanks dat ik graag vrijheid heb, is dit ook een heel belangrijke waarde voor mij.

Testimonials
Tevreden klanten

 

“Ellen heeft me vorig jaar onder haar vleugels genomen als doula. Wat een lieve, warme vrouw die steeds paraat stond voor mij als ik haar nodig had tijdens mijn zwangerschap. Ik kon ook bij haar terecht voor een za-lige zwangerschapsmassage!

Op 13 februari 2019 bewandelden we samen het pad van mijn zoontje zijn geboorte. Haar bemoedigende woorden hielpen mij om rustig te blijven. Het gebruik van drukpunten verzachtten de pijn. Eenmaal in bad maakte Ellen prachtige foto’s. Bedankt Ellen om mij dichter te brengen naar een helende bevalling en een droom werkelijkheid te maken…” Evy & Kleine Emiel

De opleiding ‘docent babymassage’, die ik volgde bij Ellen heeft mij een echte energie-boost gegeven. Het ging veel verder dan enkel theoretische kennis bijbrengen. Het zorgde er ook voor dat ik groeide als mens. Ik heb de opleiding als zeer positief ervaren en is zeker een aanrader om te volgen.

Tineke

“Wat ik voel is dankbaarheid omdat ik mijn weg vond naar Ellen, een warme vrouw met veel ervaring. Ze leerde me hoe belangrijk zelfzorg is en na één gesprek weet ik dat ik bij haar terecht kan als ik de weg even kwijt ben. De weg als mama, dochter, partner, vriendin, … Want mama worden omvat zoveel meer dan ik ooit voor mogelijk hield.”

Katrien