Wat en voor wie is het?

Een traject gericht op mama’s met kindjes tot de peuter/kleuterleeftijd (ongeveer 3 jaar).
Het traject bestaat uit 12 modules die je zal doorlopen. Aan alle 12 de modules is ook een coaching verbonden. Die gaat door via zoom of bij mij thuis. Tussen de coachings door kan je me altijd mailen of sturen via whatsapp. Zo kan ik je tussendoor ook bijsturen, motiveren en inspireren.

Wie kan ik helpen?

Je bevindt je in een situatie die je helemaal niet leuk vindt. Het leven wat je nu hebt is niet ok. Je bent moe, je weet niet hoe je met je kindje moet omgaan, de roze wolk is ver te zoeken.
Je wil weten wat je kindje je wil vertellen en hoe je kalm blijft wanneer je kindje huilt.

Er wordt heel veel uitgelegd vanuit de werking van het zenuwstelsel zodat het echt bevattelijk wordt en het ook onderbouwd is. Het is dus geen zweverig traject van go with the flow en spiritualiteit.

Ook leer je terug verbinding maken met je partner. Hoe je terug op een goeie manier met elkaar kan communiceren: je behoeftes kenbaar maken, het verschil in communicatie tussen mannen en vrouwen.
Maar ook grenzen aangeven, waar zijn mijn grenzen maar hoe kan ik dat ook aan mijn kindje laten zien. Hoe kan ik ook leren aan mijn kindje hoe die grenzen kan trekken.

Er zit ook een stukje in over huilen: waarom huilt een kind, een kind huilt niet zomaar maar wil je iets vertellen. Hoe ga je met dat huilen om? En hoe zorg je ervoor dat jij genoeg kracht en vertrouwen hebt om met die huilbuien om te gaan?

Samen gaan we door het hele traject.

'Vanuit verbinding naar je mama power'
Ellen Sergeant
Zaakvoerder

Wie kan ik helpen?

Het doel is om meer verbinding met jezelf te krijgen. Om rustiger te blijven en crisissen die zo eigen zijn aan een gezin, de baas te kunnen.

Veel mama’s voelen zich overspoeld door het moederschap. Mama worden is een stukje afscheid nemen van de persoon die je was en een nieuw hoofdstuk omarmen.

Een baby wordt geboren zonder handleiding, je voelt je onzeker, doe ik het wel goed… Bovendien staat iedereen ook klaar met goedbedoelde adviezen (die elkaar dan ook nog eens tegenspreken) en je raakt het noorden kwijt.
Een baby’tje krijgen kan ook een druk op je relatie leggen. Al je aandacht gaat naar je kleintje zodat je elkaar uit het oog kan verliezen.

Door het traject kan je krachtiger keuzes gaan maken, keert de rust in je gezin terug.

De modules

Module 1

In deze module kijken we naar de dingen waar je op vastloopt. Wat staat je in de weg om te groeien, waar loop je tegenaan… kortom hier mag je nog een keer het negatieve eruit laten om vanaf dan de stap vooruit te zetten naar een krachtiger leven als mama.

Module 2

We doen aan buikademhalingsoefeningen met je baby. En gaan dieper in op ontspanningsoefeningen om hoofd en hart in verbinding en tot rust te brengen.

Module 3

Kijk eens na welke grote gebeurtenissen je hebt meegemaakt in de afgelopen 3 jaar (denk aan trouwen, bouwen, kind krijgen, nieuwe baan, promotie, miskraam, overlijden van een naaste, ziekte… Kijk na wat je hebt opgeschreven en voel wat het met je doet.

Module 4

Blijf bij jezelf. Wanneer je terug contact kan maken met je binnenwereld en daarop kan afstemmen, kan je vandaar uit ook een beter contact maken met je kindje. We gaan dieper in op de werking van het zenuwstelsel en hoe jouw zenuwstelsel het zenuwstelsel van je kindje kan reguleren.

Module 5

Hier gaan we de doelen die we eerder formuleerden nog meer helder gaan maken. Zijn het je eigen doelen, vanuit een hartsverlangen of zijn het dingen die de omgeving je (onbewust) opdringt? We maken een vision board om je doelen visueel te maken en om gemakkelijker te focussen op je doelen.

Module 6

Hoe is het met je lichaam gesteld? Heb je nog contact met je lichaam en luister je nog naar de signalen die je lichaam uitzendt?

Module 7

Je kind als leugendetector.

Module 8

Je leert het verschil tussen huilen en een huilcyclus. Ik leer je signalen lezen en geef je extra meditatieoefeningen.

Module 9

Hulp vragen mag!

Module 10

Grenzen trekken: heeft ook te maken met universele angst om afgewezen te worden. We doen enkele oefeningen zoals ‘Piekeren parkeren’ (choose again method).

Module 11

Emoties: we zijn ze niet, we voelen ze.

Module 12

Je leert bij over draaglast en draagkracht.

Wat zeggen mama's?

Vertrouw niet enkel op wat ik zeg. Hoe mijn klanten de samenwerking ervaren, dat is het belangrijkst. 

Evy & Kleine Emiel
“Ellen heeft me vorig jaar onder haar vleugels genomen als doula. Wat een lieve, warme vrouw die steeds paraat stond voor mij als ik haar nodig had tijdens mijn zwangerschap. Ik kon ook bij haar terecht voor een za-lige zwangerschapsmassage!”
Tineke
“De opleiding ‘docent babymassage’, die ik volgde bij Ellen heeft mij een echte energie-boost gegeven. Het ging veel verder dan enkel theoretische kennis bijbrengen. Het zorgde er ook voor dat ik groeide als mens. Ik heb de opleiding als zeer positief ervaren en is zeker een aanrader om te volgen.“
Wat als moederschap wat te veel wordt?

5 praktische tips om los te laten!

Download het
e-book