Blog

Ik hoor het de laatste tijd zo vaak: “Ik slaap niet meer”. “Sinds ik mama ben, ben ik zo ontzettend moe en leeg…”, “Ik probeer bij te slapen maar ik kan de molen in mijn hoofd niet stopzetten”.

Dat schattige wezentje wordt zo helemaal hulpeloos geboren, kan niets, heeft jou zo nodig… uiteraard ga je dat kleintje de beste zorgen geven, uiteraard zorg je dat dat hummeltje zich veilig en comfortabel voelt. Maar hoe voel jij je? Wat zijn jouw noden? Voel jij je goed, geborgen en veilig?

Ik beken, ik ben ook in die val getrapt. Mijn kinderen waren en zijn de schattigste wezens op aarde en hadden/hebben mij zo ontzettend nodig. Geven, pleasen, zorgen dat minstens aan alle basisbehoeften werd voldaan… maar wie was ik? Wat waren mijn noden?

Moe was ik, leeg… als ik mocht slapen lukte dat niet want wie weet hadden ze mij daar in de verte toch nog nodig? Mijn lichaam en geest waren steeds in “zorgmodus”.

Dat uitte zich in lichamelijke klachten, gewrichtspijn, spierpijn, de fibromyalgie die maar al te duidelijk zijn kop op stak.

Maar he, we gaan door, je gezin heeft je nodig…

Tot het op een dag niet meer gaat en je voor de keuze staat: ofwel ga je er helemaal aan ten onder en wat heeft je gezin, je kinderen dan nog aan jou? Of je kiest voor jezelf, gaat goed voor jezelf zorgen zodat jij, ja jij in de eerste plaats je goed gaat voelen.

Oh… wat klinkt dat egoïstisch… mogen we dat wel, voor ons zelf zorgen? We zijn zo geprogrammeerd dat we altijd voor een ander moeten zorgen en onze eigen behoeftes voor het gemak maar aan de kant schuiven.

Maar is het dat wat jou gelukkig maakt? Haal jij je energie daar uit? Is het antwoord ja? Prima, ga vooral zo verder en doe waar jij je goed bij voelt en waarvan jij gaat stralen.

Twijfel je of het dat wel is en merk je dat er ruimte is voor verandering? Ga dan vooral bij je zelf te rade. Wat wil je echt? Misschien is dat elke dag een kopje koffie drinken in je tuin, misschien is dat elke dag een half uurtje alleen met de hond gaan wandelen? Kleine dingen maken al een wereld van verschil.

Kies voor jezelf, draag dat leuke jurkje, ga weer stralen… ga zitten en schrijf eens op waar jij echt gelukkig van wordt. Wat zijn jouw dromen. Denk zo groot mogelijk, je kan echt niet te groot dromen. Kijk… je hebt weer een doel om voor te leven. Een doel voor jezelf. Voelt dat niet fantastisch?

Zingeving, jezelf graag zien, eigen liefde… zo waardevol, zo belangrijk… kijk in de spiegel en zie wat voor een fantastische mama daar staat! Dikke duim en schouderklopje voor jezelf. Zet jezelf op de eerste plaats. Nee, dat is niet egoïstisch, dat is jezelf graag zien! En merk op dat alles rondom jou verandert!

Moeilijk om die oude gewoontes los te laten… ik weet het, ik heb er ook mee gestruggeld en nog altijd is het verleidelijk om mezelf weg te cijferen voor mijn gezin. Maar ik merk dat, wanneer ik voor mezelf kies, de sfeer in huis heel wat lichter wordt! De band met mijn kinderen is zoveel mooier geworden! Ik leer ook beter hun noden zien als ik eerst naar mijn noden kijk…

En dat is zo mooi om die switch te zien! Als ik terug durf in mijn oude patronen te vervallen zijn zij het die me met de neus op de feiten drukken. Niet in woorden maar in gedrag. Confronterend maar heel mooi en helend als je dat leert te zien!

Dus… kies voor jezelf, drink zonder schuldgevoel dat tasje koffie, trek in je eentje de natuur in en <3 yourself!

 

Mama nemen is een beetje afscheid nemen. Klinkt een beetje raar niet?

Mama worden was alles wat je wou, alles wat ik wou en toch… toch. Ik heb zelf 3 prachtexemplaren cadeau gekregen. 1 geweldige jongen en 2 fantastische meisjes die mijn leven zoveel rijker maken.

Met poppen heb ik nooit gespeeld maar ik wist al heel snel dat ik kinderen wou. Liefst een stuk of 3. Het leek me zo leuk om voor zo een kleintje te kunnen zorgen, samen leuke dingen te doen. En wat een verrijking zou het wel niet zijn voor de relatie die ik zou hebben. Samen mama en papa worden brengt je dichter bij elkaar toch?

3 kinderen kreeg ik en 3 keer ging ik door een proces. Een proces van aanvaarden en je openstellen voor het cadeautje dat komt. Maar ook een proces van vragen, afscheid nemen van de Ellen die ik was.

Ik was en ben intens gelukkig met mijn kinderen. Ze zijn mijn spiegels, mijn kracht, mijn vertrouwen. Maar toch, waarom had ik het gevoel op een rond punt te zijn beland? Waarom had ik het gevoel dat mijn leven gestopt was en het bestond uit alleen maar “Mama zijn”?

Je verliest elkaar een beetje als partner want alle liefde, alle aandacht draait rond dat kleine hoopje mens dat jou zo nodig heeft.

Je verliest een beetje van je oude leven. Misschien was je wel een carrière vrouw en is die ambitie nu gedoofd?

Je verliest een stukje van de vrouw die je was. De zelfstandige, zelfzekere vrouw die je was, is nu verandert in een twijfelende mama die zich afvraagt of ze het wel goed genoeg doet en die zichzelf voelt wankelen door al het goedbedoelde advies uit haar omgeving.

Misschien voelt het wel een beetje aan als struggelen, misschien ploeter je maar voort. Misschien heb je grote mooie dromen maar berg je die snel weer op als ze komen piepen?

Misschien raak je maar niet van dat rond punt af, mis je telkens weer de afslag of weet je niet welke afslag je moet nemen…

 

En zo ploeterde ik ook maar verder. Ik was mama. Ok… en daar stopte het. Maar was dat het nu?

Bij de geboorte van mijn jongste meid kreeg ik een ongelooflijk cadeautje toegestopt: Sterre sliep niet… nee echt, ze sliep niet… nachtenlang hield ze me wakker, maakte ze duidelijk dat ze bij mij wou zijn, dat ze zoveel nabijheid en verbinding nodig had. Dit waren imprints op haar jonge ziel die ontstonden tijdens de zwangerschap (maar daarover later meer) maar die mij ook lieten stilstaan bij mijn leven.

Ik was moe, doodmoe, ik functioneerde niet meer, kon niet meer helder nadenken. Ik probeerde te werken maar ik kon mijn gedachten er niet bijhouden, nieuwe info opnemen ging gewoonweg niet. Hier moest iets gebeuren. Sterre deed mij eindelijk de beslissing nemen die ik al zolang had moeten nemen maar die ik altijd voor mij uitschoof: ik nam tijdskrediet, stopte dus met werken en ging gewoon mama zijn en ervoor zorgen dat dat minimensje zich eindelijk goed in haar vel ging voelen.

Ik leefde op haar ritme, vond terug een beetje rust en ging mee in wat zij nodig had en zo kwam ik ook mezelf tegen. Door voor haar te zorgen, leerde ik ook voor mezelf zorgen. Uitgeput als ik was, leeggezogen als ik was (letterlijk en figuurlijk) probeerde ik mezelf bijeen te rapen en toen ik zo diep zat kwam het besef dat het ook anders kon.

Ik kon ook voor mezelf kiezen. Ik kon er ook voor kiezen om happy uit mijn bed te komen en de dag te starten met positieve gedachten i.p.v. te denken van “wat gaat er nu weer allemaal fout lopen, en gaat ze nu weer zo aan mij hangen?”

Door voor mezelf te zorgen, zorgde ik ervoor dat iedereen zich hier in huis beter voelde. Ik mocht voor mezelf kiezen en dat voelde goed. Ik besloot om voor mijn bedrijf te gaan en na daar ook in rondjes gedraaid te hebben werd me langzaam duidelijk dat dit mijn 4e kindje was dat aandacht en liefde nodig had. En ja, toen gebeurde het… ook dat kindje ging groeien.

Door mezelf beter te gaan voelen, voelde ook mijn relatie beter aan. We waren niet alleen maar mama en papa maar ook partners. Door mijn positiviteit, mijn groeikracht kreeg ook onze relatie een nieuwe dimensie en dat voelde zo goed. Up to the next level…

Verbinding met mezelf was dus hier het toverwoord.. wat wil ik? Waar wil ik naartoe? Ik mag voor mezelf kiezen.

Moeilijk? Goh, het vergt moed om de eerste stap te zetten en de eerste stap is de belangrijkste. Maar ik kan je zeggen, die eerste stap is de beste stap die ik ooit in mijn leven heb gezet. Verbinding met mezelf zorgt voor verbinding met mijn kinderen, verbinding met mijn man, verbinding met mijn bedrijf.

Hoe meer ik groei, hoe meer mijn omgeving met me meegroeit en daar ben ik zo dankbaar voor…

Zwanger zijn, mama zijn is zo een ontzettend transformerende periode, een cadeau om je dieper naar jezelf te laten kijken, jezelf opnieuw uit te vinden.

Ook jij kan dit, zeker weten! Ook jij kan jezelf opnieuw uitvinden en de beste versie van jezelf worden. Geef jezelf dat cadeautje en ga zorgen voor jezelf!

En nee, je moet het niet alleen doen… gun jezelf een gids om mee op pad te gaan. Coaching heeft mij tot dit punt gebracht. Een mentor die mij bij de hand neemt en mij mijn pad laat ontdekken.

Groeien doe ik nog steeds, het stopt niet… ik kan niet meer terug naar wie ik was. Ik kan alleen vooruit, naar de beste versie van mezelf, de beste mama voor mijn kinderen, de beste doula voor mijn koppels, de beste coach voor mijn klanten…

Geef je zelf dit cadeautje en dan wil ik graag jouw mentor zijn…

 

Persoonlijk zijn wij nogal fan van wasbare luiers… maar eerlijkheid gebied ons te zeggen dat, nu onze dochter groter wordt, we toch eerder grijpen naar wegwerp luiers.

Om onze ecologische voetafdruk niet geheel de pan te laten uit swingen gingen we op zoek naar waardige alternatieven voor de wasbare luier en die vonden we bij Kit&Kin.

Kit&Kin, dat zijn biologisch afbreekbare luiers met een optimaal comfort en ze zijn bovendien ook ultra absorberend.

De luiers bevatten bovendien geen  chloorverwerking, latex, lotions, geurstoffen, meest voorkomende allergenen, ftalaten, optische bleekmiddelen of organotins (MBT, DBT, TBT)

Bij een gewone luier duurt het 500 a 600 jaar eer deze wordt afgebroken. Bij de luiers van Kit&Kin is dat slechts 3 tot 6 jaar.

 

 

Maar doen deze schattige luiers ook wat ze beloven???

We gingen er eerst zelf mee aan de slag. Onze dochter van bijna twee was een gewillig proefkonijn voor de maxi plus luiers met leeuw. Het design viel heel erg in de smaak en ze begon spontaan te brullen als een leeuw toen we de luier opdiepten.

Mij viel vooral op dat de luier heel mooie, aansluitende randen heeft die lekken effectief helpt voorkomen. Het is ook een hele slanke luier met een hele mooie pasvorm. We hebben niet geprobeerd of hij effectief tot 12u absorbeert maar we willen het graag geloven!

Geen lekken, mooie pasvorm, bewegingsvrijheid en bovendien geen rode billen (want dat is iets waar onze dochter wel last van heeft bij het gebruik van andere, al dan niet, ecoluiers)

Kortom: een blije dochter die helemaal gek is van haar luier met leeuwenprint! 🙂

 

 

Mieke en Lowie mochten de mini luiers met panda print uittesten.

Dit is wat mama Mieke over de luiers schreef:

Toen ons zoontje net geboren was, kreeg ik de vraag van Ellen of ik ecologische luiers voor haar wou uittesten.
Ik dacht ja, waarom niet. Toch een beetje sceptisch ten opzichte van de ecologische luiers (gaan die wel zo goed absorberen?)
Toen ik het pakje luiers in ontvangst nam was mijn eerste reactie oooh zo leuke luiertjes met de panda op de poep ???? Ze leken vrij klein voor onze toch wel grote jongen (53cm) maar ze pasten perfect!
Geen enkele lekkende luier gehad, wat voordien toch af en toe gebeurde met de populaire luiermerken. Qua geur bij een volle pamper was deze opmerkelijk veel minder sterk en qua absorptievermogen echt top! Als ik dan toch enkele minpuntjes moet geven is het dat er geen urine indicator in zit, en dat de panda op de poep staat ????

O ja en ook geen rode billetjes maar dat kan ik niet vergelijken want Lowie heeft van geen enkele pamper last.

 

Ook benieuwd naar deze luiers? Probeer ze hier:

Home

Het is een noodzakelijk kwaad… tandjes krijgen… iedereen staat ervoor, iedereen moet erdoor maar deugd doet het helaas niet.

Je kan de eerste tandjes verwachten zo rond de leeftijd van zes maand. Het allereerst komen (meestal) de onderste, middelste snijtanden piepen.

Daarna komen de bovenste, middelste snijtanden en zo rond de leeftijd van 2,5 jaar is het ergste leed geleden en telt het mondje van je kindje 20 tanden en kiezen.

Van 6 maand tot 2,5 jaar, het is een hele weg die moet afgelegd worden. Je wil het je kleine uk besparen en gelukkig bestaan er een aantal hulpmiddeltjes om het ergste leed te verzachten.

 

Laat ons eerst eens kijken hoe de eerste bijtertjes zich aandienen:

 • Het tandvlees staat rood en dik
 • Je kindje gaat meer kwijlen
 • Luieruitslag (je kindje gaat meer speeksel produceren waardoor de ontlasting dunner en zuurder wordt
 • Je kindje huilt meer
 • Je kindje wil op alles bijten
 • Er ontstaat lichte verhoging

Je ziet, er komen heel wat ongemakken bij kijken. Maar hoe maak je het een beetje draaglijker:

 • Een bijtring kan soelaas brengen. Het is een eenvoudig middel en het werkt pijnstillend.

Kies er eentje zonder chemische additieven en op natuurlijke basis. Een leuk alternatief is een rubber eendje.

https://debabykangoeroe.be/?s=cuddle+duck&post_type=product

 • Een barnsteenketting: in de Baltische staten en Duitsland zo gewoon, hier nog een onbekende. Barnsteen is een hars dat afkomstig is van naaldbomen. Wanneer het in contact komt met het lichaam gaat het een zuur afscheiden dat een pijnstillende en geneeskrachtige werking heeft. Ze verlichten de pijn bij de tandenwissel, zorgen ervoor dat je kindje minder kwijlt en het heeft een ontstekingswerende werking. Bovendien draagt het een zonnige energie in zich waardoor het een gunstige uitwerking heeft op je humeur.

https://debabykangoeroe.be/?s=barnsteen&post_type=product

 • Ook in de hydrolaten- en aromatherapie vind je hele goeie middeltjes. Kamille is hierbij HET middel bij uitstek om het ergste leed te verzachten. Als hydrolaat kan je het in de mond verstuiven om de pijn te verlichten maar je kan het ook inzetten bij luieruitslag die kan ontstaan bij doorkomende tandjes. Is je kindje heel erg overstuur en onrustig dan kan je een lepeltje van het hydrolaat toevoegen aan het babybadje wat een kalmerende werking heeft.

https://debabykangoeroe.be/product/oshadhi-roomse-kamille-hydrolaat/

 • Reflexologie: onze voeten weerspiegelen ons hele lichaam. Een massage aan de voetjes is zo deugddoend! Je kan er het hele lichaam mee bereiken dus ook de tandjes. Masseer de bovenkant van de teentjes en breng zo verlichting. Eventueel kan je hier ook kamillehydrolaat voor gebruiken (inmasseren) om nog meer effect te hebben.

 

 • Tandjesolie: het tandvlees masseren met tandjesolie om de pijn te verlichten. Dit kan b.v. met een samenstelling op basis van Sint-Jansolie wat een pijnstillende werking heeft. Wil je hier meer over weten? We helpen je graag!

Zo, we hopen dat we hiermee kunnen bijdragen aan het comfort en welzijn van je kindje. Heb je na het lezen van deze blog nog vragen of wil je nog meer weten? Stuur gerust een mailtje naar info@debabykangoeroe.be

 

Beeld het je eens in: 9 maand zit je veilig in je coconnetje, lichte aanrakingen, je wordt gekoesterd. Overal warmte rondom jou.

En dan plots… de echte wereld. Licht, geluid… het komt hard naar binnen. De warmte en de aanrakingen die je zo gewend was blijken er plots niet meer te zijn.

 

Na 9 maanden in zijn coconnetje moet je baby wennen aan de nieuwe wereld. Het is belangrijk dat een baby zich veilig en geborgen voelt. Baby’s hebben huidhonger en door aanrakingen gaan ze groeien en gaan ze goed ontwikkelen.

Hoe kunnen we onze kleintjes daarbij helpen? Er zijn heel veel mooie dingen waarmee je kan tegemoetkomen aan deze behoeftes.

Shantala babymassage is er één van. Deze massage techniek is afkomstig uit India waar het een onderdeel is van het dagelijkse ritueel. Massage heeft zoveel voordelen voor je baby!

Voordelen

 • Aanraken geeft levensenergie. Het zorgt ervoor dat de kindjes zich beter gaan ontwikkelen. (denk aan prematuurtjes)
 • Er wordt zuurstofrijk bloed naar de organen getransporteerd. Dat heeft een gunstige invloed op de werking hiervan.
 • De spijsvertering gaat hierdoor ook beter werken: het lichaam vraagt meer voeding wat ook een invloed kan hebben op de leerresultaten van je kindje.
 • De immuniteit wordt versterkt. Je kindje wordt minder vatbaar voor ziektes.
 • Aanraking bevordert de aanmaak van oxytocine: dit is het knuffelhormoon. Je kindje zal zich gelukkig en geborgen voelen. Het versterkt de band tussen jou en je kindje en het versterkt zijn gevoel van eigenwaarde.
 • Je leert de signalen van je kindje vlugger herkennen en begrijpen. Op die manier stimuleer je de sociale vaardigheden van je kleintje.
 • Shantala babymassage is een vragende massage: als je rekening houdt met wat je baby zelf aangeeft bezorgt dit je baby een aangenaam gevoel. Het verlaagt de hartslag en kan de slaap bevorderen.
 • Je masseert ook voor jouw eigen ontspanning! Je gaat samen met je kindje op reis.
 • Met babymassage kan je ook klachten verhelpen: krampen, obstipatie…
 • Het helpt om de spieren en gewrichten soepeler te maken.

Als dat niet mooi is! Het is handig als je een aantal technieken kan aanleren tijdens een workshop babymassage maar je kan ook vertrouwen op je gevoel: heel dikwijls weten mama’s wat hun kleintje nodig heeft en gaan ze dit vanuit hun gevoel en intuïtie gaan oplossen door de juiste aanrakingen.

En het is ook niet nodig om telkens te gaan masseren van kop tot teen… nee, ook gewoon het buikje of de voetjes masseren kan al zo een weldaad zijn!

 

Dus… zacht muziekje op, olie bij de hand (kies een goeie, plantaardige olie!) lichten gedimd, temperatuur op 24° en…. GENIET!!!!!

 

 

Zondagnacht van 2 op 3 juli 2017

Slapen gaat moeilijk en dat ligt nu voor één keer eens niet aan onze nachtvlinder Sterre, nee zij slaapt als een roosje.

Maar ik kan de slaap niet vatten. Ik ben nerveus, nieuwsgierig, een beetje “ecxited”. Er staat iets te gebeuren.

Een tijdje geleden schreef ik me in om een coaching opleiding te gaan volgen. Iets wat ik al lang al heel graag wil doen. Als bonus kreeg ik er een 3-daagse in het Hilton hotel in Antwerpen bovenop en ze beloofden mij bij de inschrijving dat deze 3-daagse mijn leven zou gaan veranderen.

Jaja, beloven… ik ben eerder van het sceptische type maar ook nieuwsgierig dus, dus ik besloot het een kans te geven.

Op 3 juli vertrok ik met de trein naar Antwerpen op weg naar wat een hele trip zou worden. Niet alleen letterlijk maar ook figuurlijk.

Ik ontmoette er geweldige mensen. Iedereen zat daar met een open geest, net als ik heel benieuwd naar wat er op ons af zou komen.

Het werd een rollercoaster. Topcoach, nee, meester coach Paul Martinelli nam ons mee en dompelde ons onder in een bad vol nieuwe inzichten:

Ik en alleen ik ben de creator van mijn eigen leven. Alles is mogelijk als je maar wil.

Ga voor je dromen, creëer ze, breng ze tot leven!

l3xmg0yv

Het is er al! Blijf er in geloven.

Het deed mij besluiten dat dit is waar ik wil voor gaan. De Babykangoeroe is mijn kindje, mijn droom en die wil ik heel graag verder uitbouwen.

Een eigen coaching praktijk vooral gericht op zwangeren, mama’s die pas bevallen zijn en (kleine) kindjes.

Een webshop waar het leuk winkelen is en waar jij als klant centraal staat. Waar je de dingen kan vinden die ECHT bij je passen en waar ik klaar sta voor jou met raad en daad.

Workshops rond babydragen, babymassage, babygebaren, aromatherapie… Workshops waar verbinding, hechting centraal staan. Connectie… het woord dat de afgelopen dagen zoveel terugkwam, een woord waar ik zonder er bij stil te staan al zoveel mee bezig ben.

Terug het positieve ontdekken, de mogelijkheden bij jezelf en je kleintje zien en niet de beperkingen, het negatieve…

Zit jij ook ergens vast, worstel je met het moederschap, wil je ondersteuning voor je kindje, … wil je samen met mij op weg gaan? Aarzel niet om mij te contacteren.

Ik luister naar jou met een open geest en samen gaan we op pad om de blokkades op te ruimen en je mogelijkheden te ontdekken zodat je sterk staat in je kracht, in je moederschap en kan genieten!

 

 

 

Omdat wij de ringsling een must-have vinden voor iedere ouder en omdat het ons meest gebruikte draag item is, hebben we er speciaal een blog aan gewijd.

Wil je snel iets in het huishouden doen maar je baby wil hangen? Dan is de ringsling ideaal. Even een kort stukje wandelen? Ook hier is de ringsling ideaal. Wat ligt er in de auto en wordt gebruikt om snel een boodschap te doen? Juist ja…

En zo kan ik nog wel even doorgaan.

Niet alleen om te dragen is zo een ringsling snel, handig en praktisch (want heel compact opvouwbaar) ook om borstvoeding te geven is het een onmisbaar item: je kan je kindje zo op borsthoogte brengen, aanleggen en klaar en niemand die er wat van merkt.

Maar wat is dat nu eigenlijk zo een ringsling?

Kort gezegd: het is een doek met 2 ringen en een staart. Je draagt asymmetrisch (dus op één schouder) en het is de ideale heupdrager. Ook buikdragen is mogelijk.

Ringsling op foto: BB sling van Babylonia

16903411_10210508745527965_1802742071168255954_o

Voor het comfort is het schouderstuk essentieel. Dat komt er dan ook in verschillende uitvoeringen:

Gathered of ongevouwen: dit is de meest simpele manier. Je kan hier de stof mooi uitspreiden over de schouder waardoor het gewicht goed wordt verdeeld en dus het draagcomfort verhoogt.

Op het voorbeeld zie je een ringsling van Indajani.

Geplooid of pleated: dit schouderstuk heeft kleine plooitjes naast elkaar die dicht tegen de ringen worden vastgestikt. Hij is minder goed uit te spreiden maar hij zakt minder snel af dan de gathered variant.

pleat2

Padded of gewatteerd: Ringslings met een gevuld schouderstuk. Deze vind je vaak terug bij de ringsling van Babylonia. Je kan ze niet uitspreiden maar naar draagcomfort kan het wel een verschil maken.

Voor mij is de padded ringsling mijn favoriete ringsling.

Voorbeeld op de foto: BB sling van Babylonia

IMG_6219IMG_6212

 

Ook de keuze van de ringen is belangrijk. Er zijn 3 maten: S-M-L

S wordt gebruikt bij ringslings voor poppen, M kan soms maar dan heb je een hele dunne doek nodig en een L is de meest gangbare maat.

Als je zelf een ringsling zou willen maken dan moet je er ook op letten dat ringen koopt zonder lasnaad. Zo voorkom je dat ze zouden breken. Gebruik ook geen gordijn ringen e.d. Deze zijn echt niet veilig.

Welke maat heb je nodig? Dit is heel makkelijk te berekenen: Meet vanaf je sleutelbeen tot je heup en terug. Nog een stuk voor de staart toevoegen en zo weet je ongeveer wat je nodig hebt.

Meer ringslings vind je hier:

https://debabykangoeroe.be/product-categorie/dragen/ringsling/

 

 

Hallo, ik heet je van harte welkom bij De Babykangoeroe.

Ik ben Ellen, mama van 3 kindjes: Merijn, Fenne en Sterre. Ik studeerde orthopedagogie en werkte als opvoedster in de bijzondere jeugdzorg en bij volwassenen met een verstandelijke handicap.

Maar kindjes zijn altijd mijn grote interessebron geweest. Zeker toen ik zelf mama werd.

Zo kwam ik in aanraking met dragen, babymassage en toffe spulletjes. Ik werd hierdoor gebeten en zo werd ik draagconsulente en docente babymassage. Leuk om mijn kennis te kunnen doorgeven!

Maar ik bleef een beetje op mijn honger zitten. Waar kon ik die leuke, verantwoorde, spulletjes kopen die een tikje anders waren? Bij de reguliere babywinkel kwam ik niet ver.

Waarom dan zelf geen webshop opstarten? En zo geschiedde. De Babykangoeroe werd opgericht op 1 mei 2014 uit liefde voor het dragen.

Ondertussen passeerden hier heel wat leuks de revue en werd dit ook allemaal grondig uitgetest (mijn kinderen zijn hier mijn gewillige proefkonijnen 😉 ) Zo hebben we een grondige kennis over de zaken die we verkopen en dat zorgt ervoor dat we iedereen voldoende kunnen informeren!

Kijk gerust rond! Heb je nog vragen? Aarzel niet ons te contacteren!