Doula begeleiding

Een doula kan het beste worden omschreven als een zwangerschaps- en bevallingscoach.
Als doula ga ik graag met jullie op pad om je te begeleiden naar je mooiste bevalling. Ook tijdens de geboorte ben ik aanwezig om je de steun te geven die je nodig hebt en om een omgeving te creëren waar jij je goed, veilig en geborgen voelt.
Ik ben continu aanwezig tijdens de arbeid en tijdens de bevalling. Dat kan geruststellend werken, te weten dat er altijd iemand in de buurt is om je te ondersteunen. Niet zoals een vroedvrouw die af en toe eens komt kijken of alles wel ok is.
Tijdens de zwangerschap gaan we kijken welke ondersteuning jij precies nodig hebt. Wat zijn jouw wensen, verlangens. We maken eventueel een geboorteplan.
Ook als het niet loopt zoals je had voorzien, ben ik er om je te helpen omgaan met deze gebeurtenissen zodat je je helemaal ondersteund kan voelen.
De aanwezigheid van een doula heeft ook heel veel voordelen. Zo werd er in studies aangetoond dat:
–  er minder epidurale verdovingen worden gebruikt
–  er minder kans is op een keizersnede
–  de bevalling meestal veel vlotter verloopt
–  er minder medische ingrepen zijn (zuignap, …)

Doula begeleiding

Persoonlijke begeleiding tijdens zwangerschap en geboorte.

Een doula gaat samen met jou op pad tijdens je zwangerschap en blijft bij jou de gehele bevalling.

Ze zorgt ervoor dat de wensen van jullie als ouder zoveel mogelijk gerespecteerd worden tijdens de bevalling.

Iedereen beleeft zijn zwangerschap op zijn eigen manier, iedereen heeft andere wensen en verlangens.  Het is belangrijk dat je een doula kiest die bij jullie past en bij wie je je op je gemak voelt.
Als doula ben ik er om je te informeren over zwangerschap en bevalling. Er zijn verschillende opties en mogelijkheden en ik verken deze graag met jullie zodat jullie weloverwogen keuzes kunnen maken. Ik heb hierover geen oordeel. Wil je een thuisbevalling, een ziekenhuisbevalling, een badbevalling,… alle mogelijkheden kunnen aan bod komen.

Ik vind het belangrijk dat jullie goed geïnformeerd worden en dat ik samen met jullie op pad kan gaan, op weg naar jullie mooiste bevalling.

Zijn er vragen, twijfels, onzekerheden… als integrale geboorte coach luister ik en ondersteun ik je waar nodig. Dit kan zowel in de zwangerschap, tijdens de bevalling of postnataal.

Als doula wil ik jullie een positieve geboorte ervaring meegeven en jullie twijfels en angsten wegnemen.

 

Wanneer het anders loopt

Soms loopt het niet zoals je gepland hebt. Je wordt geconfronteerd met een miskraam, een verlies.

De fameuze roze wolk passeert niet of je bent er helemaal afgetuimeld, je hebt meer ondersteuning nodig of je bent overweldigd door je zwangerschap of het moederschap.

Je baby huilt en huilt, jij huilt mee maar je vindt de oorzaak niet.

Misschien ligt een geboorte trauma aan de oorzaak, misschien liep je tijdens de zwangerschap ergens tegen aan.

Stress, familie overtuigingen, angsten… je ziet ze niet maar ze kunnen een hele impact hebben op je functioneren en op je kleintje.

Via trauma en body work helen we die overtuigingen en trauma’s zodat jij weer verder kan en weer vanuit je kern, vanuit je hart verbinding kan maken met jezelf en met je kindje.

 

Meer info? Neem contact op via ellen.sergeant@telenet.be of 0477 93 35 73