Blog

Zondagnacht van 2 op 3 juli 2017

Slapen gaat moeilijk en dat ligt nu voor één keer eens niet aan onze nachtvlinder Sterre, nee zij slaapt als een roosje.

Maar ik kan de slaap niet vatten. Ik ben nerveus, nieuwsgierig, een beetje “ecxited”. Er staat iets te gebeuren.

Een tijdje geleden schreef ik me in om een coaching opleiding te gaan volgen. Iets wat ik al lang al heel graag wil doen. Als bonus kreeg ik er een 3-daagse in het Hilton hotel in Antwerpen bovenop en ze beloofden mij bij de inschrijving dat deze 3-daagse mijn leven zou gaan veranderen.

Jaja, beloven… ik ben eerder van het sceptische type maar ook nieuwsgierig dus, dus ik besloot het een kans te geven.

Op 3 juli vertrok ik met de trein naar Antwerpen op weg naar wat een hele trip zou worden. Niet alleen letterlijk maar ook figuurlijk.

Ik ontmoette er geweldige mensen. Iedereen zat daar met een open geest, net als ik heel benieuwd naar wat er op ons af zou komen.

Het werd een rollercoaster. Topcoach, nee, meester coach Paul Martinelli nam ons mee en dompelde ons onder in een bad vol nieuwe inzichten:

Ik en alleen ik ben de creator van mijn eigen leven. Alles is mogelijk als je maar wil.

Ga voor je dromen, creëer ze, breng ze tot leven!

l3xmg0yv

Het is er al! Blijf er in geloven.

Het deed mij besluiten dat dit is waar ik wil voor gaan. De Babykangoeroe is mijn kindje, mijn droom en die wil ik heel graag verder uitbouwen.

Een eigen coaching praktijk vooral gericht op zwangeren, mama’s die pas bevallen zijn en (kleine) kindjes.

Een webshop waar het leuk winkelen is en waar jij als klant centraal staat. Waar je de dingen kan vinden die ECHT bij je passen en waar ik klaar sta voor jou met raad en daad.

Workshops rond babydragen, babymassage, babygebaren, aromatherapie… Workshops waar verbinding, hechting centraal staan. Connectie… het woord dat de afgelopen dagen zoveel terugkwam, een woord waar ik zonder er bij stil te staan al zoveel mee bezig ben.

Terug het positieve ontdekken, de mogelijkheden bij jezelf en je kleintje zien en niet de beperkingen, het negatieve…

Zit jij ook ergens vast, worstel je met het moederschap, wil je ondersteuning voor je kindje, … wil je samen met mij op weg gaan? Aarzel niet om mij te contacteren.

Ik luister naar jou met een open geest en samen gaan we op pad om de blokkades op te ruimen en je mogelijkheden te ontdekken zodat je sterk staat in je kracht, in je moederschap en kan genieten!

 

 

 

Omdat wij de ringsling een must-have vinden voor iedere ouder en omdat het ons meest gebruikte draag item is, hebben we er speciaal een blog aan gewijd.

Wil je snel iets in het huishouden doen maar je baby wil hangen? Dan is de ringsling ideaal. Even een kort stukje wandelen? Ook hier is de ringsling ideaal. Wat ligt er in de auto en wordt gebruikt om snel een boodschap te doen? Juist ja…

En zo kan ik nog wel even doorgaan.

Niet alleen om te dragen is zo een ringsling snel, handig en praktisch (want heel compact opvouwbaar) ook om borstvoeding te geven is het een onmisbaar item: je kan je kindje zo op borsthoogte brengen, aanleggen en klaar en niemand die er wat van merkt.

Maar wat is dat nu eigenlijk zo een ringsling?

Kort gezegd: het is een doek met 2 ringen en een staart. Je draagt asymmetrisch (dus op één schouder) en het is de ideale heupdrager. Ook buikdragen is mogelijk.

Ringsling op foto: BB sling van Babylonia

16903411_10210508745527965_1802742071168255954_o

Voor het comfort is het schouderstuk essentieel. Dat komt er dan ook in verschillende uitvoeringen:

Gathered of ongevouwen: dit is de meest simpele manier. Je kan hier de stof mooi uitspreiden over de schouder waardoor het gewicht goed wordt verdeeld en dus het draagcomfort verhoogt.

Op het voorbeeld zie je een ringsling van Indajani.

Geplooid of pleated: dit schouderstuk heeft kleine plooitjes naast elkaar die dicht tegen de ringen worden vastgestikt. Hij is minder goed uit te spreiden maar hij zakt minder snel af dan de gathered variant.

pleat2

Padded of gewatteerd: Ringslings met een gevuld schouderstuk. Deze vind je vaak terug bij de ringsling van Babylonia. Je kan ze niet uitspreiden maar naar draagcomfort kan het wel een verschil maken.

Voor mij is de padded ringsling mijn favoriete ringsling.

Voorbeeld op de foto: BB sling van Babylonia

IMG_6219IMG_6212

 

Ook de keuze van de ringen is belangrijk. Er zijn 3 maten: S-M-L

S wordt gebruikt bij ringslings voor poppen, M kan soms maar dan heb je een hele dunne doek nodig en een L is de meest gangbare maat.

Als je zelf een ringsling zou willen maken dan moet je er ook op letten dat ringen koopt zonder lasnaad. Zo voorkom je dat ze zouden breken. Gebruik ook geen gordijn ringen e.d. Deze zijn echt niet veilig.

Welke maat heb je nodig? Dit is heel makkelijk te berekenen: Meet vanaf je sleutelbeen tot je heup en terug. Nog een stuk voor de staart toevoegen en zo weet je ongeveer wat je nodig hebt.

Meer ringslings vind je hier:

http://debabykangoeroe.be/product-categorie/dragen/ringsling/

 

 

Hallo, ik heet je van harte welkom bij De Babykangoeroe.

Ik ben Ellen, mama van 3 kindjes: Merijn, Fenne en Sterre. Ik studeerde orthopedagogie en werkte als opvoedster in de bijzondere jeugdzorg en bij volwassenen met een verstandelijke handicap.

Maar kindjes zijn altijd mijn grote interessebron geweest. Zeker toen ik zelf mama werd.

Zo kwam ik in aanraking met dragen, babymassage en toffe spulletjes. Ik werd hierdoor gebeten en zo werd ik draagconsulente en docente babymassage. Leuk om mijn kennis te kunnen doorgeven!

Maar ik bleef een beetje op mijn honger zitten. Waar kon ik die leuke, verantwoorde, spulletjes kopen die een tikje anders waren? Bij de reguliere babywinkel kwam ik niet ver.

Waarom dan zelf geen webshop opstarten? En zo geschiedde. De Babykangoeroe werd opgericht op 1 mei 2014 uit liefde voor het dragen.

Ondertussen passeerden hier heel wat leuks de revue en werd dit ook allemaal grondig uitgetest (mijn kinderen zijn hier mijn gewillige proefkonijnen 😉 ) Zo hebben we een grondige kennis over de zaken die we verkopen en dat zorgt ervoor dat we iedereen voldoende kunnen informeren!

Kijk gerust rond! Heb je nog vragen? Aarzel niet ons te contacteren!